Με Ελληνική τεχνογνωσία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΥΠ.ΕΣ. του Κουβέιτ

Unixfor > Δελτία Τύπου  > Με Ελληνική τεχνογνωσία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΥΠ.ΕΣ. του Κουβέιτ

Με Ελληνική τεχνογνωσία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΥΠ.ΕΣ. του Κουβέιτ

Η Self-Service ανανέωση διπλώματος οδήγησης, σηματοδοτεί μία νέα εποχή

H Unixfor με τη συμβολή της Diyar, του στρατηγικού της συνεργάτη στη Μέση Ανατολή, στηρίζει έμπρακτα το Υπουργείο Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του Κουβέιτ και το όραμά του να αυτοματοποιήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες, υλοποιώντας ένα εναλλακτικό, Self-Service κανάλι συναλλαγών, μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται 24×7, εύκολα και γρήγορα.

Διαδικασίες οι οποίες για χρόνια ταλαιπωρούσαν τους πολίτες του Κουβέιτ, όντας εξαιρετικά περίπλοκες και χρονοβόρες, μπορούν πλέον να ολοκληρώνονται εντός λίγων λεπτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία που επιλέχθηκε να εφαρμοστεί πρώτη στα πλαίσια του πιλοτικού έργου, αυτή της Ανανέωσης Διπλώματος Οδήγησης. Μία συναλλαγή που στο παρελθόν χρειαζόταν μέρες για τη διεκπεραίωσή της (από την παράδοση του ληγμένου διπλώματος, την ταυτοποίηση και τον έλεγχο των στοιχείων του οδηγού, έως την επιλογή φωτογραφίας, την ανανέωση της άδειας και τελικά, την απόκτηση της νέας κάρτας), σήμερα χρειάζεται λιγότερο από τρία λεπτά.

Αυτό κατέστη δυνατό μέσα από μία νέα καινοτόμα online υπηρεσία μέσω της οποίας οι πολίτες του Κουβέιτ μπορούν να συμπληρώσουν ή ανανεώσουν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια να παραλάβουν τη νέα κάρτα (δίπλωμα) οδήγησης τους, χρησιμοποιώντας το δίκτυο συστημάτων αυτοεξυπηρέτησης ECDS, που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τη Unixfor.

Το σύστημα ECDS της UNIXFOR αποτελεί μία μοναδική στο είδος της τεχνολογική λύση που προσφέρει στο χρήστη μια ασφαλή Self-Service εμπειρία, άμεσης έκδοσης ή και ανανέωσης eID κλασικών ή ανέπαφων πλαστικών καρτών, με χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών προστασίας όπως: εγγραφή κρυπτογραφημένων δεδομένων, κωδικοποίηση RFID κυκλώματος ή chip, HDP έγχρωμη εκτύπωση διπλής όψης και υψηλής ευκρίνειας με επίστρωση με ειδικών ολογραφικών φιλμ.

Για την εγκατάσταση των συστημάτων, η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019, επιλέχθηκαν τα πιο πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα του Κουβέιτ, εγκαταστάσεις του ΥΠ.ΕΣ. καθώς και διάφορα τμήματα ανανέωσης διπλωμάτων, λειτουργώντας καθημερινά και όλο το εικοσιτετράωρο. Μέσα σε μόλις λίγους μήνες η λύση έγινε ευρέως αποδεκτή από το κοινό και μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, γεγονός που οδήγησε το ΥΠ.ΕΣ του Κουβέιτ σε απόφαση για επέκταση του project, ώστε να περιλαμβάνει και την εξυπηρέτηση της Ανανέωσης Άδειας Κυκλοφορίας Οχήματος, μέσω των ίδιων συστημάτων. Η επέκταση αυτή αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συναλλαγών καθώς και το πλήθος των εγκαταστάσεων, γεγονός που αποτελεί τον πρόδρομο και για περαιτέρω προεκτάσεις.

Η εγκατάσταση και η χρήση ενός δικτύου από ECDS συστήματα μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στη βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών διαφόρων κλάδων, όπως είναι οι Δημόσιες Υπηρεσίες (Ταυτότητες, Διπλώματα Οδήγησης, Διαβατήρια), τα Πανεπιστήμια (κάρτες φοιτητών, κάρτες προσωπικού), οι Πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας (κάρτα ασθενή, κάρτα προσωπικού, κάρτα μελών), Οικονομικά ιδρύματα (κάρτες μισθοδοσίας, τραπεζικές κάρτες), Retail αλυσίδες ή καταστήματα (κάρτες loyalty), Εταιρίες καυσίμων (κάρτες στόλου), καθώς και  τα Τμήματα Προσωπικού μεγάλων εταιριών (κάρτες εισόδου).

Παρουσίαση της λύσης στα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας του Πολίτη του Κουβέιτ
Παρουσίαση της λύσης στα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας του Πολίτη του Κουβέιτ
https://www.youtube.com/watch?v=47Wu0m49SQ8